I juli presenterade vi den amerikanska betatestningen av fliken Möjligheter, ett nytt avsnitt i AdWords-kontot där du får hjälp med att öka den kostnadseffektiva trafiken till dina sökkampanjer.

Nyligen har vi utökat betatestningen till ännu fler konton globalt. Från och med de närmaste dagarna kommer betatestningen av fliken Möjligheter att omfatta alla länder.

När vi nu ökar omfattningen av betatestningen vill vi passa på att besvara ett antal frågor som vi har fått under den första testningsfasen:

När ska jag använda fliken Möjligheter?

Fliken Möjligheter är ett slags startsida för kontooptimering. Du kan använda fliken för att snabbt få överblick över Googles anpassade sökordsförslag och budgetförslag till dina kampanjer och annonsgrupper och sedan jämföra effekterna innan du inför ändringarna. Fliken Möjligheter är dessutom utmärkt om du vill öka antalet sökord för en viss produkt eller vill att dina annonser ska visas oftare för befintliga sökord.

Eftersom vi regelbundet uppdaterar vår lista med förslag kan det vara klokt att besöka fliken Möjligheter med någon veckas mellanrum och se om sökordsförslagen eller budgetförslagen har ändrats.

Vart har AdWords-verktygen försvunnit?

Vi har inte tagit bort några befintliga AdWords-verktyg i samband med betatestningen av fliken Möjligheter. Vi har bara flyttat verktygen i kontot. Om du deltar i betatestningen av fliken Möjligheter visas inte längre fliken Verktyg. Du kommer åt AdWords-verktygen genom att klicka på fliken Möjligheter och rulla ned på menyn längs sidan. Du hittar ett antal av AdWords-verktygen under listan med förslag ordnade efter kampanj.

Klicka på länken Fler verktyg... längst ned i listan om du vill se alla tillgängliga verktyg.

Vilka optimeringsverktyg kommer att finnas i framtiden?

Den första betatestningen av fliken Möjligheter innehåller bara ett fåtal av de optimeringsverktyg som vi hoppas kunna erbjuda i framtiden. Under de närmaste månaderna kommer vi att göra om fliken ytterligare så att du får större kunskap om sökmarknadsföring i allmänhet och får mer information som hjälper dig att utvärdera effekten av nya åtgärder.

Med tiden hoppas vi att avsnittet Möjligheter i ditt konto ska bli en samlingsplats dit du kan vända dig när du vill få nya förslag på hur du kan öka annonstäckningen för relevanta söktermer, få fler klick i dina mest lönsamma kampanjer eller helt enkelt förbättra avkastningen på din investering.

Vi planerar att under kommande veckor utöka betatestningen av fliken Möjligheter till alla globala annonsörer och kommer löpande att förbättra innehållet på fliken.