I inläggen om Google innehållsnätverk har vi utforskat hur du kan använda Googles innehållsnätverk för att nå potentiella kunder när de tittar på relevant innehåll online. Här följer en kort sammanfattning av det som vi har tagit upp.

Inlägg 1: Presentation av Googles innehållsnätverk

Även om söksidor är ett mycket effektivt ställe att nå många kunder använder faktiskt Internetanvändare upp till 95 % av sin tid online till annat än sökning – de läser onlineinnehåll som nyheter, bloggar eller produktrecensioner. Den här sortens tid online utgör en fantastisk möjlighet för dig att nå ännu fler av kunderna. Det här Googles innehållsnätverk kommer in i bilden.

Inlägg 2: Inriktning på kunder

Googles innehållsnätverk består av miljontals webbplatser, från konceptwebbplatser till nischade webbplatser som bloggar och forum om särskilda ämnen. Du får bäst resultat om dina annonser i första hand visas för användare som sannolikt är intresserade av din produkt eller tjänst. Med Googles teknik för innehållsinriktning inriktas dina annonser automatiskt mot relevant innehåll på webben och ditt budskap matchas med rätt målgrupp vid rätt tidpunkt.

Inlägg 3: Strategisk budgivning

Vi vill försäkra oss om att du får en verkligt resultatbaserad annonsering. På innehållsnätverket betalar du därför bara för de klick som du får vilket ger bästa möjliga avkastning på pengarna. Det finns flera olika verktyg för budhantering och kostnadskontroll som du kan använda.

Inlägg 4: Välja rätt annonsformat


Precis som de textannonser som du ser bredvid relevanta sökresultat på Google.se visas textannonser i innehållsnätverket bredvid relevant onlineinnehåll som användarna bläddrar bland. Du kan också köra bild- och videoannonser på Googles innehållsnätverk – utan annonsvisningskostnader. Om du inte har bildannonser kan du enkelt skapa bildannonser helt gratis med Googles visningsannonsverktyg.

Inlägg 5: Följa upp resultat

Oavsett vilket annonsformat du bestämmer dig för att använda, eller hur du planerar att rikta in annonserna, behöver du insikt i varje steg i kampanjen så att du kan förstå vad som ger bäst resultat. Precis som med Google-sökning ger Googles innehållsnätverk dig alla de verktyg som du behöver för att spåra resultatet, mäta din inverkan och optimera för en högre avkastning på investeringen.

Tack för din uppmärksamhet – håll utkik efter fler inlägg om Googles innehållsnätverk i framtiden.

Om du vill ha mer information om innehållsnätverket kan du gå in här.