Idag lanserar vi AdWords Visningsannonsverktyg i Sverige. Med detta verktyg kan du enkelt skapa och anpassa visningsannonser, vilket kan hjälpa dig att expandera dina kampanjer bortom textannonser utan att det krävs mer resurser. Du finner verktyget i ditt AdWords-konto när du skapar en ny onlinekampanj.

Vertyget tillåter bättre anpassning och förenklar processen att skapa nya visningsannonser:
 • Bildval: Du kan nu välja att använda bilder som du redan har laddat upp när du skapar dina annonser så att du inte behöver att ladda upp dem från ditt skrivbord igen.
 • Direkt uppdatering: Se automatiskt vad ditt textval, bildval eller andra val får för resultat utan att behöva förhandsgranska. Det tillåter dig att skapa annonser snabbare än tidigare.
 • Se vilka annonsstorlekar som är tillgängliga direkt i varje mall: Nu behöver du inte färdigställa en annons för att se vilken storlek din annons godkänns för.
 • Ytterligare mallar: Nu kan du välja mellan ännu fler mallar för att anpassa din annons.


Eftersom flera av våra annonsörer som testat verktyget har gett oss värdefull feedback har vi beslutat att dela med oss av några bästa exempel för användande av Visningsannonsverktyget (i dagsläget enbart tillgängligt på engelska). Förhoppningsvis hjälper de här tipsen dig att komma igång med dina nya visningsannonskampanjer.

När du skapar dina annonser är anpassning centralt:
 • Se till att anpassa färgerna, såsom bakgrundsfärg och teckenfärg. Om du ändrar standardinställningarna kan din annons se unik ut för din produkt och ditt varumärke.
 • Se över alla tillgängliga annonsstorlekar för varje mall så att de visas korrekt och att bilderna passar i mallen. Ladda upp bilder och logo som passar de rekommenderade storlekarna.
 • Pröva olika mallar för att ta reda på vilken eller vilka som har bäst resultat och optimera därefter.
 • Om du använder genomskinlig PNG-grafik kan dina annonser bli ännu mer professionella genom att du matchar bakgrunden på både din bild och annons.
Fundera över att separera dina visningsannonser och lägga dem i en separat annonsgrupp. Det tillåter dig att:
 • Öka budet för visningsannonser, en metod som vi generellt rekommenderar eftersom en bildannons ofta måste konkurrera med flera textannonser i varje auktion för samma placering.
 • Använd unika sökord för din visningsannons utan att påverka resultatet för dina annonsgrupper med enbart textannonser, speciellt de som också är med i både innehållsnätverket och söknätverket.
Annonser kommer inte att visas om följande kriterier inte möts, så var noggrann med att granska dina annonser innan du skickar in dem för bedömning:
 • Se till att visningsadressen är synlig. Om det är samma färg som bakgrundsfärgen kommer den inte att vara synlig för användaren och du måste därmed ändra färgen innan din annons kan börja visas.
 • Bilder som du laddade upp via visningsannonsverktyget ska vara mindre än 50KB för att kunna visas.
Som vanligt uppskattar vi din feedback och låt oss veta vad som skulle kunna göra verktyget bättre för dig.